Szögi Csaba könyvbemutatóval egybekötött szerzői estje

„És lőn!” Zenta lehetne a vajdasági Baja. Ahová, azaz a Mini kávézóba, e hónap 25-én megérkezik a bácskai “Gonzó irodalom” egyik legmarkánsabb képviselője, Szögi Csaba, hogy bemutassa sajátos poétikáját. Beszélgetni fogunk irodalomról, költészetről, a tíz kötetes alkotó írói habitusáról, valamint Csaba bajai emlékei is megidéződnek. Természetesen sok szó fog esni a Szakura angyalai című legújabb novellás kötetéről és most íródó új regényéről. (Szász Csongor)

Cím: Baja, Mini Kávézó.

Kezdés időpontja: 2022. június 25. szombat, 20:00.

Szögi Csaba 1975-ben született magyar költő, író, szerkesztő, zenész.
Írói álneve: ing. Ekszerovits Szög.
Csaba a Tisza partjánál elterülő Zentán él, és a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetén végzett agrármérnök. 1992-től a Képes Ifjúság hetilap munkatársa, 2003-tól a Magyar Szó napilapban is ír. 2011 és 2015 között a Képes Ifjúság felelős szerkesztője. A kezdetektől munkatársa, majd szerkesztője a Sikoly folyóiratnak. 2018-as indulásától 2021-ig szerkesztője az Előretolt Helyőrség vajdasági kiadványának.
A regények, versek, novellák mellett elsősorban publicisztikai műfajokban alkot a legszívesebben. Fő érdeklődési köre a szépirodalom, a film, a zene, a színház, valamint a kultúra, a hagyomány és a társadalom között feszülő ellentét.
Eddig tíz kötete jelent meg: https://www.vamadia.rs/profil/szogi-csaba

Közreműködik Szász Csongor.
Az esemény társszervezője a Ctalker Kulturális Alkotócsoport.